Pagina's

maandag 18 februari 2013

Fijne week. Have a lovely week.

De voorjaarsvakantie is hier begonnen.
Ik wens jullie een fijne week.
Liefs,
Rozmeen

Wishing you a lovely week!

xoxo Rozmeen

maandag 11 februari 2013

Gustaviaanse kist / Gustavian storage box

Er ligt weer een pak sneeuw. De kinderen hebben dolle pret gehad met sleeen en sneeuwballen gooien. Ondanks dat ik erg verlang naar de lente is het met een zonnetje heerlijk om de spelende kinderen in de sneeuw te zien.

Ook wilde ik wat fotos laten zien van onze Gustaviaanse kist uit ca 1790. Een stoere kist in zijn authentieke witte verf. Hij is op slot en de sleutel zit erbij. De sleutel zit zo mooi vastgemaakt dat ik hem niet los heb gemaakt op te kist te openen. Tot grote verbazing van vrienden en familie..
Toch open maken om er zeker van te zijn dat er niets in zit? haha

Ik wens jullie en mooie week.
Liefs,
Rozmeen


Just some pictures of our Gustavian storage box which I purchased recently. Its from the period  ca 1790 in its Original white paint.
Its locked and the key is also fit on the box but I have not opened it yet.. ;-)

Wishing you a lovely week.

xoxo Rozmeen




maandag 4 februari 2013

Gustviaanse tafel en wat kleur / Gustavian little table and some colour.

Het zonnetje schijnt en ik ben daar weer ontzettend van aan het genieten.
Kleuren beginnen ook steeds weer meer te trekken ( zachte pastels weliswaar) maar toch.. al een beetje naar het lente gevoel.

Onlangs kocht ik dit Gustaviaanse tafeltje uit ca 1820-1840 terug gebracht door de antiquair in zijn originele oudste verflaag (wit :-). Vaak werden in de verschillende jaren meubels geverfd en worden de verflagen nu weer geschraapt tot de onderste originele verflaag uit die tijd zichtbaar wordt. ( kun je je voorstellen hoe spannend het is als vakmensen deze antieke meubels aan het schrapen zijn niet weten wat er laag op laag allemaal tevoorschijn komt?!)

In het Zweden van Koning Gustav III (1771 – 1792) was reizen naar het buitenland voorbehouden aan de rijke adel en succesvolle artiesten en musici.
De Koning zelf was een ontwikkeld man en voorstander van de Europese Verlichting. Zijn steun aan de beeldende kunsten kwam voort uit vaderlandsliefde en zijn bewondering voor het leven aan het Franse hof in Versailles. In 1770 bezocht Koning Gustav Frankrijk, waar hij een passie ontwikkelde voor de toen nieuwe, modieuze neoklassieke stijl.
Onder invloed van de elegante Franse klassieke stijl werd de gevestigde stijl van interieurinrichting in Zweden drastisch vernieuwd. Zweedse handwerklieden en kunstenaars gaven de Franse brokaten, arabesken en damasten een geheel eigen touch.
De Gustaviaanse stijl nam afstand van de zware patronen en een selectief gebruik van Franse decoratiekunst met ruime, frisse achtergronden werd onderdeel van de charme ervan.
Bron: www.evisa.nl

Wat fotos van het Gustaviaanse tafeltje waar ik over vertelde en onze Gustaviaanse eetkamer stoel.
Pure liefde!

xoxo Rozmeen


Some pictures from a gustavian table from 1820-1840 in its Original white paint which I bought.
xoxo Rozmeen